02 maj 2013

hjälp jag är rädd


Imorgon står allt på spel. Har inte uppdaterat något p.g.a. oklarheter som har varit den senaste veckan. Dejten har då alltså haft ett sår, som hon fick precis när hon kom som jag skötte genast och det var bra, inget hände var bara en skråma. Plötsligt ca fyra veckor efteråt märkte jag att där såret hade varit så hade det bildats någon slags knöl, men inget desto värre. Bestämde mig ändå för att tvätta varje dag. Provade olika metoder, hexocil, mediscrub, sårspray, animalintex (+ linda), helosan ja verkligen allt. Har sköljt benen med kallt sen dag ett hon var hos oss. 

Nåja, knölen blev inte bättre vad jag än gjorde, och nu började benet svullna till ordentligt och bli varmt. Och hon började bete sig skitkonstigt, hon hade ont. Hon fick longeras försiktigt en vecka, hjälpte inte. Vi bandagerade flera dagar, med sköljning och tvätt. Hjälpte inte. Veterinären kontaktades och det var lymfangit, inget farligt och väldigt sannolikt då hon hade bytt land och det var nya bakterier yadayada. Hon fick sulfakur, alá 4 dagar.

Hon blev bättre, fjantade mycket mindre men var stel, men svullnaden gick ner med ridning och värmen likaså. Veterinärgranskade henne förra fredagen då de sa att hon var oren på lymfangit benet. Ingen surprise precis då hon varit på medicinkur 2 dagar före det. Vi fick som råd att rid på som vanligt och kom tillbaka om en vecka igen, då hon blev bättre under rörelse och vi röntgade och bilderna var "superbra".

Nu imorgon är det fredag igen, alltså nytt försök. Hon har känts okej , men igår var hon fortfarande stel och benet svullet och idag lite varmt. Detta är ju inget farligt, men saken är så att de från tyskland lite ångrat sig och skulle vilja ta föl på henne igen och då ska det göras  NU. Så löser det inte sig imorgon så vet jag inte alls vad som händer tyvärr, snälla alla håll tummarna för oss! Hon har börjat fungera så bra nu, vill inte att det faller på ett litet inflammerat sår. Och tre veterinärer har kollat på henne och sagt att det inte är något att oroa sig för, men men. De ser tyvärr lite sin chans att få tillbaka henne om detta nu skiter sig. De vill sälja eller tillbaka asap. 

Hjälp.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar