18 april 2012

Hur är Happy att rida?

Han är VÄLDIGT OLIK beroende på dagen! Det är sjukt hur det kan byta så dag till dag.

I dressyren kan han vara lite svår att få att jobba påriktigt, att använda ryggen och ha en bra takt. Han jobbar gärna javisst, men ofta så "fejkar" han att han jobbar och bara böjer på nacken och arbetar inte påriktigt. ( blev meddelad om detta när jag köpte honom).

Han kan ena dagen vara lite slö och allmänt trött på dressyren, eller liksom inte ge allt Och sedan nästa dag kan han vara het och bara rusa omkring som en fjant. Så det är inte alltid så lätt att förbereda sig för sitt kommande ridpass liksom.

Men han är en duktig dressyrponny, han kan allt men man måste bara veta hur man skall ta fram det ur honom. Inte alltid det lättaste dock. Men han har gått både regional och nationell LättA med över 60% så jodå han KAN.




I hoppningen är han ROLIG! Om han bara mår bra och är i skick är han typ som galen. Han älskar att hoppa och suger mot hindren, och det kan nångång gå lite väl fort... Kan ha lite svårt att stanna honom emellanåt och då har jag blivit tvungen att använda väggen som hjälp, haha. Men han är riktigt kul att hoppa med.
(ställa ut när han vägrar stanna...)




Det är främst i hoppningen man märker om han inte mår bra, för då börjar han kännas mer lat än pigg och har inte samma hoppglädje som förr = hur jag märkte hans ryggproblem nu.
Han stannar ungefär aldrig! Han vill inte stanna, han vil lalltid rädda ryttarens fel men alltid så går det inte och då har han ett fåtal gånger stannat.


Förut så stirrade han på titthinder men det gör han inte längre, skönt!


I skogen är han oftast PIGG! Där blir han ganska stark och älskar att galoppera. Han är aldrig dum, men han kan göra glädjebockar men det är inte så farligt. När han kom så var han omöjlig att rida ut på, han stack, bockade, vägrade att gå förbi saker, backade ner i diken och stegrade. Usch! Som tur gör han inte det mer.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar