01 augusti 2012

våran första tävling!

Tävlingen dåe, nu är jag riktigt glad i ett skede lite nere men har fått logiken på plats.

80 cm banan var bra! Fick mycket beröm över hur bra den var, fick bra vägar i omhoppningen och tiden var på plats. Som sista hinder kunde man välja att hoppa ett svårare hinder ett typs terränghinder som var en INGRÄVD vattengrav fullt med äckligt grönt vatten. Hon yberstirrade på det när vi kom in på banan, vägrade gå nära var riktigt rädd. Tänkte inte på att det INTE är ett vanligt hinder på hoppbanan. Asså vattenmattor och sånt hoppar hon lätt som en plätt men det här var annat. Men körde på.

När vi kom till sista hindret antagligen med den ledande tiden så valde jag vattenhindret, tänkte att "klart hon hoppar" men no tvärstopp hon var livrädd verkligen. Ett nytt försök och tvärstopp igen. Hon är INTE en häst som stannar i onödan, hon var verkligen rädd och hade inte sett ett sånt hinder förr. Så det är acceptabelt, hoppade ett hopp på uppvärmingsområdet, fick ett riktigt bra språng.

90 cm, var lite osäker för hade blivit så chockad då hon stannat, men hoppade några sjukt supersprång i uppvärmingen och gick med rätt bra känsla ut på banan igen. Red henne samlad, men hon drog på som fan emellanåt, fick några hyfsiga svängar i omhoppningen och valde andra hindret denna gång för att ge oss en bra känsla. Wow bra tid, 28 sekunder och upp i ledning. Vi ledde hela klassen tills den tredje sista (eller nåt sånt) red och gjorde sjukt snabba och små svängar (riktigt snyggt) och tog hem segern. Gjorde ingenting, verkligen inte! Hade inte trott att vi skulle placera oss bland dessa ca 35 starter PER klass. Men hade hon inte ridit snabbare, hade vi vunnit?! Alldeles sjukt! Nå en andra plats blev det i 90 cm och jag var sjukt glad ♥

Härifrån så går det bara uppåt, här kommer vi!







2 kommentarer:

  1. Dina fötter är MYCKET bättre, åker inte bak längre!? Bra jobbat (: !!!!

    SvaraRadera